Svéd élénkítő, vagy relaxáló masszázs.

Rohanó világunkban mindenkinek joga van egy óra stressz mentes ellazulásra a jobb közérzet és teljesítő képesség érdekében

A masszázs a test felületén meghatározott kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre a szervezet válaszreakciója a fizikai gyógyhatás. A masszázs hatásai részben közvetve, részben közvetlenül hatnak jótékonyan az emberi szervezetre például az izomtónusra és az idegrendszerre.

Manapság a stressz egyre több fizikai panaszt vált ki és sok betegségek fő okozója. Sokan nem tudják kezelni a stresszt, de egy masszázs ebben is segíthet. Segít a kellő ellazulásban, a stressz feloldásában. A masszázs nem csak a bőrt, az izmot és a vérkeringést frissíti fel, de nyugtató hatást fejt ki az idegrendszerre is ezzel ellensúlyozza a negatív válaszreakciókat. Masszázzsal oldhatjuk az izmok akaratlan feszülését, és hatást gyakorolhatunk a szívritmus működésére.

A masszázs ellazítja az izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, ami nyugodt, tehermentes éjszakát biztosít. Ennek következtében mélyebb és egyenletes lesz a légzés, alacsonyabb lesz a vérnyomás.

A masszázs közvetlen hatásaként csökkenti az izomfeszülést így az izmok rugalmassága és teljesítőképessége javul, az anyagcseretermékek kiürülését felgyorsítja. Általános fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik, mert a masszázs alatt hisztamin és bradikinin szabadul fel a szervezetben.

A masszázs kitágítja a bőr kapilláris ereit ezzel növeli a sejteket tápláló anyagok felvételét és segít a méreganyagok eltávolításában. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezzel segítve a bőr megújulását. A fokozott vérkeringés biztosítja a megfelelő nedvességtartalmat így maradhat a bőr feszes, rugalmas és gyönyörű.

A masszázs hatására

mérséklődik vagy megszűnik a fájdalom

élénkül a vérkeringés

gyorsul a sejtek anyagcseréje

fokozódik a nyirokkeringés

optimalizálódik a vérnyomás és a pulzus

egyenletessé válik a légzés

nő az oxigénellátottság

vérbőség alakul ki

emelkedik a test hőmérséklete

az elhalt hámsejtek leválnak a bőr felületéről

nő a bőr rugalmassága, feszessége

növekszik a szövetek tápanyag ellátottsága

lassulnak az öregedési folyamatok

nő az izomzat teljesítőképessége

megszűnik az izomfáradtság

erősödik a szervezet ellenálló képessége

A masszázs alkalmazható:

1.  Megelőzés céljából

2.  Frissítés céljából (krónikus fáradtság csökkentése, jobb közérzet elérése, teljesítőképesség        fokozása, egyoldalú munkavégzés, ülőmunka, fokozott fizikai/szellemi igénybevétel, gyakori fejfájás,  izomgörcsök, fokozott izomtónus, mozgásszervi eredetű fájdalom, izomláz, gyakori végtagduzzanat,  pszichés/ mentális/ fizikai fáradtság, lelassult anyagcsere)

3. Orvosi javaslatra az ortopédia, reumatológia, belgyógyászat, ideggyógyászat, pszichiátria területén.

   Reumatológiai, ortopédiai mozgásszervi betegségek

   Mozgásszervi rehabilitáció

   Krónikus obstruktív légúti betegségek

   Mellkasi, hasi műtétek után

   Centrális és perifériás parézisek

   Hosszantartó immobilizáció

   Krónikus vénás keringési zavarok

   Pszicho-szomatikus betegségek

   Regenerációs céllal (műtétek utáni rehabilitáció, ideg- és keringési panaszok, anyagcserezavarok)

4. Aktív, hivatásos sportolók számára (teljesítmény fokozása, regeneráció gyorsítása, izom rugalmasság javítása, izomláz)


Népi "lágy" csontkovácsolás (Ízületi Kimozgatás).

Fontos az elején megemlíteni, hogy nem orvosi kezelés!

A mozgásszegény életmód, a sok ülés, a helytelen testtartás, a stressz és az öregedés hatására testünk szimmetriája megbomlik. A csigolyáink, ízületeink elmozdulnak helyükről, melynek következménye: ízületi fájdalom, fejfájás, szédülés, lumbágó, idegbecsípődés, isiász, memóriazavarok, gerincferdülés, stb.

A csontkovácsolás célja a test szimmetriájának helyreállítása. A hagyományos csontkovácsolásnál a kezelő közvetlenül az elmozdult csontokat, ízületeket terheli egy-egy mozdulattal, mely hatására azok visszakerülnek a helyükre.

A LÁGY CSONTKOVÁCSOLÁS esetén soha nem terhelünk rá a csontokra, és mindig csak bemelegített izomzaton és ízületeken dolgozunk, tehát a kezelést mindig megelőzi masszázs vagy passzív kimozgatás. A lágy csontkovácsolás során - finom, gyors és fájdalommentes mozdulatokat alkalmazva - az elmozdult ízületek a helyükre kerülnek.

A kezelést sokszor kiropogtatásnak is nevezik, mert többször hallható ropogás szerű hang. Ilyenkor nem a csontok vagy ízületek ropognak, hanem az ízületi tokban megrekedt gázbuborékok pukkannak szét.

A lágy csontkovácsolás fájdalommentes és teljesen veszélytelen.

MILYEN TÜNETEK ESETÉN JAVASOLT A LÁGY CSONTKOVÁCSOLÁS?

fejfájás, migrén, szédülés, nyaki fájdalom, karokba kisugárzó fájdalom, kar zsibbadása, hallásprobléma (ha nincs szervi oka), rossz keringés okozta memóriazavar, hátfájás, vállfájdalom, lumbágó, isiász, testtartási hibák, gerincferdülés, lúdtalp, porckorong-elcsúszás, idegbecsípődés, porckorongsérv

A lágy csontkovácsolás a következő területeken végezhető:

ujjak, csukló, könyök, váll, gerinc, nyak, csípő, térd, boka


Gerincregeneráló (tartásjavító) masszázs.

A gerincregeneráló masszázs alkalmazásával kedvezően kezelhetőek a nyaki-háti és ágyéki gerincszakasz, valamint a bordák és a mellkas elváltozásai.

Gerincünk rugalmassága és mozgékonysága az egészségünk alapja. Mindenfajta elmozdulás, izomfeszülés, ízületi blokk megakadályozhatja funkciójának ellátását. Egy ilyen elváltozás hatása megjelenhet a test távolabbi részén is, a gerincből kilépő idegek közvetítése által és az itt futó meridiánokra gyakorolt hatásából adódóan.

Finom szöveti technikákkal és izomfeszítésekkel, meridián és akupunktúrás pontkezelésekkel valamint izom és izületi feszültségek oldásával érjük el a kívánt hatást, így ezek a technikák kellő biztonsággal alkalmazhatók és hatásuk tartós lesz. A kezeléseket masszázságyon vagy akár a földön, egy kezelőszivacson is végezhetjük.

Gerincregeneráló masszázs jótékony hatásai:

Fájdalomcsillapítás

Tartásjavítás

Oldja az izom és izületi feszültségeket

Átdolgozza, felfrissíti az izmokat

Javítja a gerinc állapotát

Fascia technikákkal képesek leszünk a csigolyakorrekciókra

Bordák és csigolyák oldásgyakorlatokkal és önkorrekciós technikákkal.

Nyirokmasszázs

  A nyirokmasszázs más néven nyirokdrenázs/lymphodrenázs olyan speciális masszázs mely serkenti, aktivizálja a nyirok rendszer működését, a para-szimpatikus idegrendszer aktivitását.

   A nyirokmasszázs olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirok folyadék visszaáramlását. Nyirokmasszázs javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, kiüríti a szöveti ödémákat - csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.

  Rendszeresen érdemes nyirokmasszázst alkalmazni. Nincs káros mellékhatása. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Egy erősen elsalakosodott testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani.